Douna Machinery genomineerd voor OOM Award als beste opleider

Innovatief metaalbedrijf uit Leeuwarden in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Douna Machinery genomineerd voor OOM Award als beste opleider

Hazerswoude-Dorp, 7 september 2023. Douna Machinery uit Leeuwarden is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Douna Machinery zijn ook Veenstra Mechanisatie uit Bakkeveen en Holtrop & Jansma uit Dokkum genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noord-Nederland op 21 september.


“Opleiden is de toekomst van ons bedrijf’, zegt Hendrik Wijnja, technisch directeur van Douna Machinery. “Daarom hebben we hier altijd een groep stagiaires en afstudeerders.

Het is ook hartstikke leuk om alle kennis die we hier hebben opgebouwd over te brengen op een nieuwe generatie. We zijn dus ook erg blij met de nominatie: het is een beloning voor het vele werk dat we in opleiden steken.”

 

Daarnaast scholen we continu ons eigen personeel.

Een mooi voorbeeld hiervan is de waterstoftechnologie.


Bekijk de video van genomineerde Douna Machinery 

 

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

 

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Verkiezing Friese Onderneming 2024
 
Button