Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Douna Machinery B.V. is een fabriek die al 98 jaar actief is in de mechanische machinebouw.
Ultieme ervaring in prototypebouw van diverse machines waarbij de gasindustrie het grootste onderdeel is.

Met onze eigen engineeringsafdeling kunnen wij assisteren van idee tot assemblage en productie van complete machines. Tegenwoordig verbindt Douna groene technologieën, bijvoorbeeld voor toekomstige energievoorziening of energieopslag. Daarnaast zijn precisie grootverspanen, gecertificeerd lassen, assemblage en meten in een geconditioneerde meetkamer kernwoorden die bij het vakmanschap van Douna horen.

Het industriële waterstof ecosysteem in Noord-Nederland krijgt een belangrijke impuls met de start van het WAviatER project in januari 2022.

Douna speelt in dit project een belangrijke rol als ontwikkelende partner. Met consortiumpartners bouwen we een 1 MW Waterstofproductietechnologie voor de Luchtvaartsector en Energietoepassingen als demonstratiefaciliteit op vliegveld Eelde, oplevering september 2023.

Op het dak van Douna Machinery wekken 1400 zonnepanelen 550.000 KWh elektriciteit per jaar op. Dat is genoeg om ongeveer 200 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Daarnaast wordt er 124 ton CO2 bespaard. Met dit dak voorziet Douna in haar eigen elektriciteitsgebruik en heeft het de mogelijkheid om in de toekomst ook andere bedrijven op het industrieterrein van stroom te voorzien. Douna Machinery is gevestigd in Leeuwarden, bijna het centrum van "de hydrogen vally" in het noorden van Nederland.

Wouter Folkertsma - Werkvoorbereider/ Calculator - Folkertsma Ginnum GWW  b.v. | LinkedIn

Verkiezing Friese Onderneming 2024
 
Button