Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
27-03-14

Overname Ares BV door Douna Group BV

      

Overname Ares BV door Douna Group BV

Douna Group BV (Leeuwarden) neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 de aandelen over van Ares Machinebeheer B.V. en Ares Industriële Produkten B.V. , beide te Heerenveen.

 

Ares is al meer dan 20 jaar actief als leverancier en producent van speciale pneumatiek m.n. gericht op de food sector en de speciale machinebouw. Met een omzet van ca. € 1,5 mio is Ares één van de grotere leveranciers in dit gebied van speciaal pneumatiek. Bij Ares werken momenteel 11 medewerkers. 

De overname betekent dat de klantbetrokkenheid en de slagvaardigheid van het bedrijf behouden blijven en dat Ares zich kan versterken met de expertise van de Douna Group. De onafhankelijke werkwijze van Ares zal onverminderd van kracht blijven. 

Ares is sterk in het ontwikkelen en produceren van pneumatische onderdelen en systemen in de ruimste zin van het woord. Vaak op klantspecificatie, daar waar een standaardproduct geen oplossing biedt. Deze specials vinden vooral toepassing in de food en dairy  sector. Er kan op locatie service worden verleend door de eigen servicedienst.

De Douna Group realiseert met de overname van Ares haar strategische ambitie om een vaste voet aan de grond te krijgen in de food sector Nederland. Douna Group kan in samenwerking met Ares een verdere groei en synergie realiseren. De nieuwe combinatie bundelt de betrokkenheid, de daadkracht alsook de kennis. Ares blijft gevestigd in Heereveen en krijgt in de persoon van Ben Groot een nieuwe directeur. De Douna Group groeit door de overname naar vijf bedrijven. Drie daarvan zijn gevestigd op de Hemrik in Leeuwarden en een in Zaandam.

Directie Douna: “Deze acquisitie bevestigt de duurzame aanwezigheid van de Douna Group in de food sector in Nederland en past in de groeistrategie die Douna voor ogen heeft. De commerciële en technische slagkracht van Ares gecombineerd met die van Douna bieden goede kansen om onze positie te versterken en de winstgevendheid verder te optimaliseren.” 

Voor verdere informatie www.douna.nl 058-284 96 60  of www.aresbv.nl 0513-653 226

Leeuwarden, 27 maart 2014 

 

Pagina delen