Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
30-08-13

Nieuwe 5-assige freesbank Douna Machinery

Na de uitbreiding van het machinepark van Douna Precision, pronkt er sinds een aantal dagen binnen Douna Machinery ook een nieuw technologisch hoogstandje. De vijf-assige Ibarmia ZVH 45 extreme wordt op dit moment afgesteld. Naar verwachting zal deze Spanjaard medio september volop meedraaien in de verspaningsafdeling van Douna Machinery en de capaciteit van deze afdeling aanzienlijk vergroten.

Het geavanceerde Heidehain iTNC 530i besturingssysteem stuurt met hoge nauwkeurigheid een breed scala aan tools over een bed van 3600x850mm. Met de HSK-63 opname en een automatisch gereedschapsmagazijn voor maximaal 60 gereedschappen is een grote verscheidenheid aan bewerkingen te combineren met een extreem hoge nauwkeurigheid en snelheid. De hoogdynamische spindel heeft een bewegingsvrijheid van 3000x800x900mm (XYZ) en is direct gekoeld om met een maximaal toerental van 12000 min-1 de meest moeilijke onderdelen te bewerken. Mede door de zeer hoge druk van de koelvloeistof is het mogelijk om langgat te boren.

Naast de al zeer geavanceerde opbouw van de Ibarmia, heeft Douna Machinery gekozen voor een gestuurd draaiplateau van 800mm en een extra “vierde as” die zowel horizontaal als verticaal een uitbreiding van de bewegingsvrijheid creëert.

Pagina delen