Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
24-01-20

Hijs- en kanteljuk opgeleverd

Eind 2019 heeft Douna in samenwerking een hoogwaardig hijs- en kanteljuk opgeleverd voor een industriele klant, geschikt voor een WLL van 7100 kg.

 

Dit Hijsjuk is op maat gemaakt voor een specifieke unieke “container”, de hijsbalken zitten hierbij met 3D taps gevormde hijspunten vormgesloten om de vier “draagtappen”. De positie en vorm van deze (knuppelvormige) draagtappen moesten zelfs met een 3D scanner worden opgemeten.

 

Er werden hoge veiligheidseisen aan het product gesteld voor zowel de toepassing als de omgeving, hierbij zijn meerdere zelf borgende vergrendelingen geëngineerd waarbij bedieningsgemak toch behouden bleef.

 

Dankzij zijn kunststof wormwiel overbrenging is het kantel mechanisme geschikt om door één persoon de container van 6,5 ton 0 tot 80° graden te roteren binnen de geëiste minuut. Bij deze gekantelde stand kan de container drie meter onderwater gevuld en geleegd worden. Mede om deze reden is het kanteljuk volledig van RVS 316(L) en Duplex vervaardigd.

Pagina delen