Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
29-09-17

Inpaklijn geplaatst bj Body&Fit (interview met dhr Oudhof)

Interview met dhr Elbert Oudhof:

  

BODY&FIT in Heerenveen is een snel groeiende specialist in sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten. Door de voortdurende groei in vraag naar haar producten zag BODY&FIT de noodzaak voor uitbouw van het magazijn van waaruit de producten naar klanten worden verzonden.
In Heerenveen worden de producten verpakt en verzendklaar gemaakt.
Met de bouw van een nieuwe hal was tegelijk ook een nieuwe inpak- en transportlijn nodig. Omdat dit soort lijnen niet standaard leverbaar zijn, moest deze worden ontworpen en aangepast voor en aan het nieuwe gebouw. 

 

Voor dit project kwamen de logistieke mensen van BODY&FIT bij de engineers van Douna Machinery in Leeuwarden terecht. Na de eerste ideeën te hebben uitgewisseld gingen de mannen van Douna aan de slag.   

 

Door nauw samen te werken met de mensen van BODY&FIT is na een aantal concepten een definitieve oplossing ontwikkeld. Naast het advies en de eerste concept tekeningen leverde Douna ook de definitieve oplossing
inclusief de uitwerking en de installatie. Douna is trotst op de samenwerking met BODY&FIT en het mooie resultaat.  

 

Op een mooie zonnige dag in Februari 2017 hebben we een gesprek met Elbert Oudhof, logistiek manager van BODY&FIT en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de correcte afhandeling en tijdige verzending van alle online bestellingen, en Jelle Kazimier, Site Manager van Douna Machinery in Leeuwarden. 

 

Samenwerking:

Oudhof vertelt dat hij via een van hun leveranciers aan de naam van Douna kwam.
Meteen bij het eerste plan van Douna ontstond vertrouwen. Er was meteen enthousiasme over het project bij de engineers van Douna.  Oudhof en zijn mensen hadden een duidelijk idee waar ze naar toe wilden en kregen daar prima ondersteuning in van Douna. Oudhof meldt ook dat hij erg te spreken is over inbreng van Douna gedurende het ontwikkeltraject.
Er werd door Douna goed meegedacht in oplossingen en mogelijkheden. 

 

Resultaat:

Nu staat bij BODY&FIT een inpaklijn waar via 27 inpaktafels alle pakketten tijdig de deur uitgaan en waar nog voldoende capaciteit is om verder te groeien zoals de plannen aangeven.
Oudhof: vanaf dag een heeft de lijn goed gelopen.

Er zijn de afgelopen tijd nog wel een aantal optimalisaties doorgevoerd maar er is geen dag verloren gegaan door vertraging en storing op de nieuwe lijn. BODY&FIT is erg enthousiast over de samenwerking met Douna en zal in de toekomst bij verdere uitbreiding zeker weer contact zoeken met de engineers van Douna.

Bovenaanzicht van de inpaklijn:

 

 

 

Voorzijde aanzicht van een gedeelte van de inpaklijn:

 

Pagina delen