Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
31-03-17

JINC Bliksemstage bij Douna

Afgelopen 15 februari hadden we 8 leerlingen van het VMBO op bezoek voor een Blksemstage. Het doel van een bliksem stage is dat de 2ejaars leerlingen kunnen ervaren welke kant ze op kunnen met een technische opleiding. Deze Bliksem stage werd georganiseerd door JINC, deze helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsorientatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

 

Tijdens deze stage kregen de leerlingen de kans om kennis te maken met de verschillende technische beroepen die je binnen Douna vindt. Zo kregen ze de mogelijkheid om na een korte introductie en een rondleiding de kans om zelf aan de slag te gaan samen met een van de enthousiaste medewerkers van Douna. Zo hebben ze op de CNC freesbank een naambordje mogen maken, op de draaibank mogen oefenen. Vervolgens hebben ze de verschillende lasprocessen uit kunnen proberen en mochten ze assisteren om een actuator op te bouwen.

 

We sloten de ochtend af met een korte evaluatie en kregen direct al leuke feedback, we hopen dan ook dat we weer wat leerlingen hebben overtuigt van het feit dat er in de techniek toch best wel leuke beroepen zijn!

 

Pagina delen