Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
23-01-17

Revisie project Mondi Korneuburg

Douna Machinery BV heeft het afgelopen jaar een groot revisie project bij Mondi Korneuburg (Oostenrijk) afgerond. Al sinds 2001 staat hier een Grafische wasmachine van Douna voor het reinigen van cilinders en onderdelen van drukunits. Destijds koos het concern voor de het degelijke- en betrouwbare ontwerp van Douna Machinery. Vorig jaar was het tijd voor een grondige revisiebeurt. Douna heeft gezorgd dat de machine op de meeste punten is vernieuwd en verbeterd waardoor het Mondi weer jaren vertrouwd kan reinigen met de Douna Wasmachine. 

 

Bij het project is vooral aandacht besteedt aan de werkomgeving, besparing op wasmiddel en reducering van de was cyclus. Dit heeft geresulteerd in een sterk verbeterde was cyclus, beduidend lagere consumptie van wasmiddel en bovenal een recycling van wasmiddel die ervoor zorgt dat zowel machine-operators en het milieu winnaars zijn. Mondi vond dit een belangrijke stap voor de toekomst. Het project is binnen de geprojecteerde termijn afgerond waarbij het gehele interieur en de besturing is vernieuwd. Tevens zijn de condensors en afzuiging op de machine vernieuwd. Zowel opdrachtgever Mondi als ook Douna zijn beide zeer tevreden over de samenwerking. 

 

Douna is specialist in machinebouw maar neemt een bijzonder plaats in op de markt voor wasmachines in drukkerijen waar sterk de aandacht is gevestigd op milieuvriendelijke verwerking, gezondheid van werknemers en duurzaamheid. Grafische bedrijven kunnen bij Douna niet alleen terecht voor wasmachines maar ook voor logistiek oplossingen die de handeling van cilinders en onderdelen vereenvoudigen en versnellen. Tevens heeft Douna een aantal volledig nieuw ontwikkelde machine die met VOCvrij wasmiddel kunnen wassen en waarmee modulair kan worden uitgebreid.

 

 

 

Pagina delen