Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
11-07-16

Evaluatie Drupa beurs

Van 30 Mei tot 10 Juni jl. vond de Drupa weer plaats in Düsseldorf. De Drupa is de grootste Druk- en Verpakkingsbeurs ter wereld. Douna was via zijn agent Graffilox vertegenwoordigd met de door Douna ontworpen en geconstrueerde wasmachines voor de Drukindustrie. Douna heeft naast zijn ATEX-gecertificeerde machines een geheel nieuw eco-concept voor oplossingsmiddel vrij wassen. Hierin leveren wij zowel de machine als ook het reinigingsmiddel.

 

Dit totaal wasconcept levert een aanzienlijke besparing op in het verbruik van reinigingsmiddel maar tevens ook een verbetering van het wasresultaat. Daarnaast biedt dit concept een voordeel in de beheersing van de negatieve effecten van het gebruik van reinigingsmiddelen gebaseerd op oplossingsmiddelen. Milieuvriendelijkheid speelt voor veel drukkerijen in Europa inmiddels een niet weg te denken rol in de dagelijkse operatie. Hierin kan Douna voor zijn klanten een belangrijke bijdrage leveren in de beheersing van problemen met oplosmiddelen in de wasafdeling en de effecten daarvan op hun naaste omgeving. 

 

Prioriteit blijft echter het perfecte wasresultaat. Dit levert Douna met zijn nieuwe eco-wash concept.  Tijdens de Drupa hebben we met veel Drukkerijen gesproken over dit nieuwe concept en we kunnen rekenen op een warme belangstelling uit verschillende delen van Europa. 

 

Voor veel grote bedrijven is het verminderde gebruik van oplosmiddelen en uitstoot van schadelijke dampen reden om met Douna te gaan praten over het nieuwe eco-wash concept. 

 

Tijdens de Drupa hebben we met veel klanten gesproken over onze wasmachines voor multicilinders,  onderdelen, inktpompen maar ook onze speciaal ontworpen cilinder- en sleevewasser. Voor de meeste van deze machines kunnen we een dual-wassysteem bieden welke een oplossing biedt voor zowel eco-wash als mede ATEX-gecertificeerde machines. 

 

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor uw drukkerij neem dan contact op met onze wash-engineers en ervaar de vooruitgang.

Pagina delen