Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de
23-05-16

NIT Cutter

Oude machines worden regelmatig gebruikt op een manier waarvoor ze niet zijn ontworpen. Door de jaren heen is er echter een werkwijze ontstaan die voor de gebruikers als efficiënt wordt ervaren, het werk wordt immers gedaan. Dat dit ook regelmatig zorgt voor onveilige situaties wordt daarbij vergeten. Douna heeft voor zo’n machine een semi-automatische oplossing bedacht, ontworpen en uitgevoerd. Bij een knipschaar werd door één man het materiaal geknipt en door een ander het geknipte materiaal aan de achterzijde van de machine opgevangen. Dat dit geen veilige werksituatie is behoeft geen uitleg. Aangezien het hierbij ging om het knippen van slap en licht materiaal is er gekozen voor een automatische opvang- en stapelunit. De geknipte stapels dienen alleen nog handmatig uit de machine genomen te worden. Omdat de controle aan de achterzijde nu ontbreekt is er tevens een camerasysteem aangebracht waardoor de operator goed kan zien hoe het product ingevoerd is. De machine voldoet hiermee weer aan de veiligheidsrichtlijnen, waarbij ook wordt bespaard doordat de machine door 1 ipv twee operators bedient kan worden.

 

 

Pagina delen