Connecting Technologies

Douna Group

Douna Group bestaat uit drie bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Wij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. 

 

Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kunt u ook bij elk bedrijf individueel terecht.

nl
|
en
|
de

Opmerkelijk

Uit:  NRC-handelsblad  23-september 2011

CERN-onderzoek zet natuurkunde op z’n kop (misschien)

albert

Uit de eerste resultaten van onderzoek zou blijken dat er misschien deeltjes zijn die sneller dan het licht kunnen gaan.

Op zich lijkt dit niet een enorme impact te hebben op ons bestaan maar.....

Als we sneller dan het licht zouden kunnen gaan dan is er ook een weg open voor tijdreizen. Hoe?

Als je hard loopt dan kom je tot 20 km /uur

Een straaljager gaat tot 2400 km/uur maar licht gaat al 300.000 km/seconde. Als een straaljager door de geluidsbarriere gaat, haalt het in eerste instantie zijn eigen geluid in en dan wordt het stil. Zou je dan stil gaan staan dan komt het geluid daarna weer terug.

Bij licht zou dit hetzelfde gaan. Je komt op een punt dat je door de licht barriere gaat en met een flits ga je voorbij aan je eigen reflectie. Zou je daarna weer omkijken en stilstaan, dan zie je jezelf terug in de tijd. (zie plaatje hierna)

Onwaarschijnlijk? Dat dachten we ook van vliegen, reizen naar de maan en bijvoorbeeld spraakgestuurde computers. Als je de originele Startrek film (1979) bekijkt en ziet hoeveel dingen nu al gewoon zijn die toen nog utopie waren, dan is over 35 jaar wellicht ook "space, the next frontier".

 

Pagina delen

Related content